Topptur

12. april var det duket for nok en kjent Nord-Troms aktivitet: topptur!

Med de mange fjellene og gode snøforholdene i regionen er topptur en favorittaktivitet både blant lokale og tilreisende.

Vi hadde med oss en lokalkjent guide som tok oss med til Russelvfjellet – et godt utgangspunkt for en gjeng med nybegynnere. Russelvfjellet er 794 høydemeter og ligger helt nord blant Lyngsalpan.

Med lånte ski og kræsjkurs i hvordan bruke skredutstyr, var vi klare for å få trimma lårmusklene litt.

Turen startet helt nede ved fjære og hadde slak oppstigning hele veien. Været viste oss alle sine sider: fra knallsol til snøstorm på null komma niks. Turen gikk gjennom trær og busker før vi kom over tregrensa til slutt.

Litt etter litt kom utsikten frem; mot spektakulære fjell rundt oss, mot havet og landskapet. Vi var omringet av lyngsalpan. Lyngsalpan er et fjellmassiv på Lyngenhalvøya som betegnes som et ruvende landemerke med sine spisse tinder og store høydeforskjeller.

For et landskap.

Plutselig fikk vi et værskifte; snøstormen kom sivende inn og opp dalen, og vi bestemte oss for å snu. Vi hadde tross alt den siste og viktigste utfordringen igjen: komme oss ned.. Tre nybegynnere og en proff hadde alle sine egne metoder for nedfarten med variert fart og stil – men vi kom oss ned!

Takk for turen – det var litt av en opplevelse!