Tok en råsjans og flyttet til Nord-Troms

Jobb: Prosjektleder i Halti Næringshage
Navn: Anja Thonhaugen
Alder: 29 år
Bosted: Storslett, Nordreisa

Om deg, jobben din og hvorfor du trives med å bo i Nord-Troms:
Jeg tok en råsjans i 2018 når jeg søkte på og fikk meg jobb som prosjektleder i Halti næringshage i Nord-Troms. Jeg kaller det en råsjans mest fordi at jeg verken hadde venner/familie/nettverk og knapt visste hvor Nord-Troms lå, men det har vist seg å ikke være noe problem. Næringshagen har kontorplass på Halti i Nordreisa, der en rekke andre aktører også holder til. Her har jeg funnet meg både gode venner og kollegaer i tillegg til at der er mye morsomt som skjer i miljøet. Jobben er i tillegg utrolig spennende og variert: jeg får jobbe med både bedriftsutvikling og en rekke næringsutviklingsprosjekt i regionen så jeg lærer daglig noe nytt. Halti næringshage legger også opp til at jeg får reise rundt i regionen for å jobbe med ulike prosjekt og bedrifter og dermed bli kjent med mange nye mennesker.

Det jeg liker best med Nord-Troms er naturen (da spesielt fjellene, skiløypene og nordlyset), de varme og rause menneskene og friheten. Jeg har en veldig fremoverlent arbeidsgiver som lar meg jobbe fleksibelt både mtp arbeidstid, men også arbeidssted. Dette er veldig kjekt når familie og kjæreste bor et stykke unna. De økonomiske fordelene må også nevnes: det merkes godt på lommeboka at jeg får nedskrevet studielånet og at skatten er lavere her. På fritiden er det også nok å ta seg til: det er stadig en rekke kulturarrangementer, det holdes kurs av forskjellig slag, det er festivaler om sommeren og hvaler om vinteren – det er med andre ord noe for enhver smak.