Møt våre traineer for 2021/22: Mari Aasland Bøyum

Navn: Mari Aasland Bøyum

Alder: 27 år

Utdanning: Mastergrad i samfunnsendring, organisasjon og ledelse

Jobb: Trainee prosjektleder/forretningsutvikler i Halti Næringshage AS

Bosted: Storslett, Nordreisa

I august i fjor pakka jeg bilen og kjørte Norge på langs (nesten) – turen gikk fra Bryne til Nord-Troms. Etter mange fine stopp på veien, vil jeg ydmykt påstå at målet er toppen av hva Norge har å by på av natur. Min andre dag her gikk turen opp til Blåtind, toppen av Uløya. Da jeg sto og kikket utover Lyngsalpene forsvant all tvil om det var en god idé å flytte helt til andre enden av landet. Jeg har vel tenkt som mange andre «søringer» at det hadde vært kult å bo i nord en gang i livet, men hadde aldri sett for meg at det faktisk var noe jeg skulle gjøre. Jeg skal ærlig innrømme at jeg tenkte et år der oppe kan bli spennende, med en fin start på karrieren og kule opplevelser, men hjem igjen etter et år – det skulle jeg. Lite visste jeg at jeg skulle forelske meg i denne lille bygda med alt den har å by på av kultur, rå natur, og engasjerende næringsliv.

Uløya

Jeg er svært glad i natur og friluftsliv, som var en av grunnene til at jeg flyttet til Nord-Troms. Jeg ser også på meg selv som en blid og sosial person som liker at det skjer noe, helst hele tiden. Jeg visste at jeg flyttet til en liten plass, og hadde forberedt meg på at det kom til å bli noen kjedelige helger her og der. I hvert fall før topptursesongen startet. Det viste seg fort å ikke være tilfellet, det tok ikke lang tid før traineer fra fjorårets kull inviterte oss på. besøk hvor de introduserte oss for flere tilflyttere og lokale på vår alder. Siden har det vært full rulle med små og store opplevelser og happenings med alt fra hvalsafari, hundesledekjøring, elvebåttur og snøscootertur med snørekjøring og snowboard, til konserter på lokalpuben og after party under Skjervøy 20:1000.

Amanda og Mari på fagsamling i Lyngen, les mer om Amanda her // Elvebåttur med mentor // varmer opp til å flytte til toppturparadiset

Å tre inn i arbeidslivet i en traineestilling har vært gull verdt – det har åpnet opp mange dører for meg i næringslivet. Jeg har over kort tid fått et stort og variert nettverk, og jeg lærer noe nytt hver dag. Jeg er ansatt som prosjektleder/forretningsutvikler i Halti Næringshage og trives svært godt. Det er en spennende jobb hvor jeg stadig får nye utfordringer, og jeg har utrolig flinke og hyggelige kollegaer.

Etter å ha jobbet her en stund fikk jeg muligheten til å ta over som prosjektleder for Trainee Arena Nord-Troms, noe jeg selvsagt takket ja til. Har du allerede klikket deg litt rundt på denne nettsiden har du sett hva traineeprogrammet har å tilby av både faglig program, studietur, opplevelser og bedriftsbesøk. Det er en utrolig mulighet å få være med på alt dette, i tillegg til en kick-start på karrieren. Og på toppen av alt få rollen som prosjektleder for et program som har gitt meg så mye, er noe jeg setter svært stor pris på!

Kanskje du nærmer deg slutten av studiene, eller nylig har fullført en høyere utdanning? Da håper jeg at nettopp du sender oss en søknad! Dette er en unik mulighet til å få en strålende start på karrieren, fylt med faglige utfordringer og masse fine opplevelser! Er du nysgjerrig, ikke nøle med å ta kontakt med meg på:

Tlf.: 400 77 645

Epost: trainee@arenanordtroms.no