Møt våre traineer for 2021/22: Amanda Bjørnenak

Navn: Amanda Bjørnenak

Alder: 25 år

Utdanning: Mastergrad i pedagogikk fra Universitet i Tromsø

Jobb: Trainee prosjektmedarbeider for Campus Nord-Troms

Bosted: Storslett, Nordreisa

Jeg ser på meg selv som en aktiv, glad og livlig jente med mange interesser. På fritiden går det mye i løping i fjellet, langrenn, randonee, fjellskiturer, jakt og fiske. En av hovedgrunnen til at jeg flyttet til Nord-Troms er at det finnes mange gode tilbud og muligheter innen alle mine interesseområder, spesielt skimulighetene på vinterstid. Her er Nord-Troms god!

Etter videregående skole flyttet jeg til Tromsø for å studere, og etter endt mastergradsutdanning var jeg på lik linje med mange andre nyutdannede studenter på utkikk etter min første faste jobb. Da jeg kom over traineeprogrammet til Arena Nord-Troms var det ingen tvil. Å være trainee i et inkluderende og spennende arbeidsmiljø med hele Nord- Troms som arbeidsfelt og samtidig få tilgang til rå natur, kultur og næringsliv var svært tiltrekkende og attraktivt.  

Som prosjektmedarbeider for Campus Nord-Troms er mitt hovedområde å arbeide med rekrutteringstiltak- og kompetanseaktiviteter rettet mot unge voksne i alderen 19-35år. Arbeidsoppgavene vil variere fra å kjøre workshop/innspillsmøter for å kartlegge behov og mulige løsninger, arrangere/teste ut ulike rekrutterings- og kompetanseaktiviteter; både fysiske og digitale, nettverksbygging, formidling og kommunikasjon fra prosjektet. Noe jeg synes er kjempespennenende og givende, og ikke minst et viktig satsningsområde. Jeg har allerede fått mye ansvar og tiltro på arbeidsplassen.

Amanda konkurrerer i løpet Skjervøy 20:1000

Til nå har det å være trainee gitt meg en god start på karrieren med ekstra oppfølging og trygghet i traineeprogrammet, samtidig som det har gitt meg muligheten til å bygge nettverk og utveksle erfaringer på tvers av fagkompetanser. Programmet tar for seg både det sosiale og faglige gjennom blant annet fagsamlinger med Nordnorsk lederutvikling, ulike bedriftsbesøk i hele regionen, hvalsafari og studietur.

Jeg føler meg veldig heldig og privilegert som har fått denne muligheten, en mulighet jeg kanskje ikke ville fått andre steder.