Møt våre traineer for 2020/21: Ingeborg M. Bekkavik

Navn: Ingeborg Myrind Bekkavik

Alder: 22 år

Utdanning: Bachelor i Fiskeri- og Havbruksvitenskap fra Norges Fiskerihøgskole

Jobb: Trainee akvakulturlærer ved Nord-Troms videregående, skolested Skjervøy

Bosted: Skjervøy


Om deg selv og hvorfor du valgte å søke deg til + flytte til Nord-Troms:

Jeg ser på meg selv som ei utadvendt og engasjert jente med mye humor! Liker å ha mange baller i luften på ulike områder, både når det gjelder jobb og fritid. Elsker å kunne fundere på nye løsninger til problemer som oppstår, og ønsker veldig gjerne å være med på mest mulig av det som foregår rundt meg. Ettersom jeg går i fullt gir i mye av hverdagen, setter jeg ekstra pris på tider hvor jeg kan slappe helt av. I godt vær tar jeg med meg fiskestanga og en iskald én ned til vannkanten, eller så leter jeg frem en dokumentar jeg i ettertid kommer til å overbevise alle rundt meg om at den må de se. Jeg sier heller ikke nei takk til en ferie hjemme i Trøndelag. Lite som er så godt som å komme heim åt a mor.  

Jeg har tatt utdanningen min innenfor Fiskeri og havbruksvitenskap på Norges Fiskerihøgskole (UiT), og det var på siste året mitt der at jeg oppdaget Nord-Troms. Da hadde jeg praksis hos Halti Næringshage og jobbet med rekrutteringsproblematikk og mulighetene for kompetanseheving i regionen. Jeg ble på den måten kjent med både Nord-Troms, bedriftene her, og fikk et meget godt inntrykk av en region i vekst. Da næringshagen nevnte at de ønsket å opprette et traineeprogram sa jeg vel at jeg kom til å søke meg tilbake til Nord-Troms før de var ferdig å prate om det. Hele regionen solgte på en måte seg selv, og man kan trygt si at den holdte det den lovet.

Mulighetene innenfor sjømatnæringa i Nord-Troms er jo uendelige, og det er nok det som bærer hovedtyngden i hvorfor jeg valgte å flytte hit. Jeg hadde bodd 3 år i Tromsø da jeg søkte, og kjente også at jeg trengte en pause fra bylivet. Senke hvilepulsen litt etter mange år på skolebenken og i «byn». Jeg og Sigrun (Trainee på Arnøy laks) hadde snakket om at det kunne være en mulighet for å flytte hit siden høsten 2019, så vi hadde nok en liten underbevissthet med fryktelige sterke meninger om Skjervøy når våren og utlysningene i Trainee-programmet kom.


Hva liker du best med Nord-Troms så langt?

Noe av det jeg oppdaget relativt fort med Nord-Troms er at det er en plass der alle mulighetene ligger åpne for deg dersom du ønsker å gripe dem. Det er en region med stor vekst i næringslivet på ulike felt, og en region man virkelig burde begynne å få øynene opp for. Jeg har allerede fått mye ansvar i jobben jeg har, og en ekstrem tiltro til at jeg er kompetent i det jeg holder på med. Dette gir en ekstrem mestringsfølelse, og jeg føler meg utrolig heldig som har kommet til et sted der man får muligheter man kanskje ikke ville fått andre steder.  

Nord-Troms er også en plass hvor man føler seg utrolig velkommen, og blir møtt med nysgjerrighet og åpenhet på alle kanter. Ikke bare på kompetansen man innehar etter endt utdanning, men også på det personlige plan. Det gikk utrolig fort å finne det sosiale nettverket, som kanskje er noe av det man undrer mest på om hvordan man skal håndtere når man flytter langt borte fra familie og venner. Frykten for at jeg skulle sitte hjemme alene og savne det gamle livet forsvant like fort som invitasjonene til middager, korøvelser, vinklubb og turopplevelser kom.

En annen fordel med å bo her er jo den utrolig korte veien til næringsaktørene, spesielt innenfor min studieretning (fiskeri og havbruk). Her har man leverandører, oppdrettsselskap, kompetansesenter, FoU-prosjekter og videregående skolen med blå fag på en og samme plass. Denne unike plasseringen gjør at man får tette og tverrfaglige samarbeid, og har mulighet til å være med på å forme regionen mot fremtiden. Når man har denne nærheten, kommer det også en gylden sjanse til å knytte nettverk. Man snakker daglig med næringa og folk husker hvem man er til senere anledninger.

Man kommer seg jo ikke unna å snakke om Nord-Troms uten å nevne det helt utrolige landskapet man har rundt seg. Jeg har kanskje ikke vært den ivrigste på tur tidligere, men når man bor her så er det jo nesten idioti å ikke oppsøke høye fjell, dype fjorder, krystallblått vann, midnattssol og nordlys. Regionen har definitivt gitt lysten til å oppdage mer av naturen et realt spark i baken!

Det er godt å høre fra mine nærmeste at de merker hvor bra jeg har det her oppe, og at de ser hvor engasjert jeg blir når jeg snakker om jobben min, plassen jeg bor og nettverket jeg har fått. Når de på jobb kommenterer at de er heldige som har fått inn ny kompetanse og nye innspill så er det lett å svare at det er jeg som er den heldige.