Flyttet fra Østlandet til Nord-Troms og stortrives!

Navn: Kjersti Hovland Rennestraum
Alder: 27 år
Jobb: Kulturkonsulent i Kåfjord kommune
Bosted: Høgegga, Storslett

Om deg, jobben din og hvorfor du trives med å bo i Nord-Troms

Jeg er en aktiv jente fra Østlandet med folkehelsebakgrunn (mastergrad folkehelsevitenskap, Universitetet i Agder). I 2015, da jeg og min mor syklet Norge på langs, ble jeg veldig bergtatt av hvor vakkert det er lengst nord i landet vårt. Av den grunn – og fordi jeg er relativt nysgjerrig, eventyrlysten, glad i natur/ friluftsliv og glad i å ikke vite hva som venter rundt neste sving, tenkte jeg hele tiden Nord-Norge kunne være et alternativ når jeg som ferdig utdannet skulle finne meg jobb. Folkehelsefeltet var – og er enda- relativt vanskelig å få seg jobb innenfor, da det er mange søkere på jobb (spesielt i sør), så jeg tenkte også at man kanskje var «lur» dersom man utvidet søkefeltet når man skulle finne jobb, og også kikket lenger nordover. Likevel fikk jeg meg først jobb i Bærum, men da samboeren min fikk jobbtilbud i Nordreisa, så tok vi en felles avgjørelse om å satse fullt på å lande en relevant jobb også for meg i nord. Vi opplevde at folk var helt fantastisk hjelpsomme og rause med å hjelpe oss med å lete etter relevante jobber til meg, og etter en kort stund ble jeg tipset om jobben i Kåfjord. Den er jeg veldig glad for ble min.

Nå er jeg så heldig å ha en veldig variert jobbhverdag hvor ingen dag er lik- det passer meg som en litt rastløs person veldig godt. Dagene kan variere mellom hele dager med skriving på kontoret, til mange møter, til turer på fjellet for å registrere kulturminner for å nevne noe. I min jobb skal jeg være en pådriver for kulturelle arrangementer, igangsette og koordinere ulike tilstelninger, være sekretær for ungdomsrådet, være kommunens bindeledd til Nord-Troms friluftsråd og Nord-Troms museum, ha kontakt med kommunens idrettslag, bidra inn i folkehelsearbeidet, saksbehandle saker innenfor mine arbeidsområder med mer. Jeg er privilegert som har en arbeidsgiver som fra første stund ga meg masse tillit og spillerom til å forme stillingen min litt etter min kompetanse og erfaring, samtidig som jeg fikk lære av min forgjenger og alt det gode arbeidet som var gjort tidligere innenfor kulturfeltet i kommunen. Å jobbe i en mindre kommune er spennende fordi man i større grad får lov til å være en «potet»- det vil si at selv om vi alle har våre arbeidsområder og -oppgaver, så jobber vi mye tverrfaglig, i ulike grupper og samarbeid, med veldig forskjellige saker og på forskjellige måter fra gang til gang. Jeg opplever også stor grad av oppmuntring når jeg kommer med nye ideer, velvilje til å prøve ut nye ting og endringsvilje når det gjelder å endre ting for å forsøke å bli enda bedre til det man driver med. Jeg tenker ofte på hvor heldig jeg er som fikk den jobben jeg fikk. En helt konkret erfaring fra den prosessen er at det ikke nødvendigvis er jobben som treffer akkurat på ditt søketreff som er den mest relevante for deg og din kompetanse- man må også tenke litt utenfor boksen når det gjelder hvilke jobber som kan passe din bakgrunn. For selv om ikke jeg har en utdanning innenfor kulturfeltet, så har jeg relevant utdanning og erfaring fra felter innenfor det «utvidede kulturbegrepet», altså idrett, friluftsliv og folkehelse. Jeg kan ikke få anbefalt det å jobbe i en nord-norsk kommune nok- det er kjempefint og lærerikt!

Jeg liker veldig godt å bo i nord av mange grunner.
1) Både samboeren min og jeg fikk drømmejobber her hvor vi får utfolde oss og drive med ting vi liker i flotte miljøer
2) Det er veldig morsomme og hyggelige folk her, med lave skuldre, lun humor og godt humør!
3) Vi har opplevd å bo i et nabolag hvor vi blir invitert på spontane kaffebesøk, slår av en prat i hagen og hvor folk er
veldig hyggelige
4) Det er uendelige muligheter utendørs her: hvis man liker å være ute kan man gjøre alt man ønsker, det være seg å dra på lange sparketurer, skiturer, toppturer etc.
5) Det er stabile og lange vintre her (deilig!)
6) Det er flyplass her og ingen problem å reise på helgebesøk til familien sør!
7) Det er et relativt stort miljø med unge tilflyttere her som det er lett å bli kjent med
8) Det er en god del som skjer av kulturelle aktiviteter, og på Storslett har man alt man trenger enten det er matbutikk, kino, skiløyper eller optiker!
9) Det er kort vei til storbyer som Tromsø og Alta
10) Det er ingenting som slår en gåtur på en fjelltopp i midnattssol eller å stå ned en fjellside i puddersnø – må oppleves!