Kull 2 sitt første bedriftsbesøk gikk til Fagskolen i Nord og Nord-Troms vgs avdeling Skjervøy. Skolene har felles lokaler på Skjervøy, hvor de har et godt samarbeid. Vi var så heldige å få en innføring av begge to, samt en ordentlig tour på huset.
Nord-Troms vgs avdeling Skjervøy: Blå fag
Avdelingsleder Gunn-Bårna Langstrand tok oss godt i mot, og ga informasjon om hva skolen jobber med. Skolen består av to skoler, tidligere Nordreisa videregående skole/Davvi-Romssa joatkkaskuvla og Skjervøy videregående skole. Skolen tilbyr sju utdanningsprogram, i tillegg til at de har tatt i bruk Vekslingsmodellen og Bedriftsmodellen. Begge modellene bygger på et samarbeid mellom lokale bedrifter og skolen, slik at elevene/lærlingene får mulighet til å tre tidlig inn i arbeidslivet samtidig som de tar en relevant utdanning.
Skolen rekrutterer de fleste elevene fra Nord-Troms, men Nordnorsk Skilinje har elever fra hele landet og Naturbruk Blå linje fra hele Troms! To av våre traineer, Ilja Nikishin og Aleksander Yttergård jobber ved sistenevnte. Naturbruk Blå er en yrkesfaglig utdanning med fokus på naturen. Linjen har høyt fokus på hvordan vi kan utnytte naturressurser på en bærekraftig måte. I vg2 har elevene valget mellom å fordype seg i akvakultur eller fisk og fangst. Skolens gunstige plassering rett ved havet gir elevene en unik mulighet til å ha en praktisk tilnærming i studiet.
Simulatorrommet: her kan blant annet elevene få øve seg på å styre båt.
Gunn Bårna forteller om fisk og fangst rommet.
Fagskolen i Nord
Jan Tore Eriksen som er avdelingsleder på Fagskolen i Nord, hadde mye spennende å fortelle om fagskolen. Fagskolen i Nord er en administrativ overbygning for 8 ulike avdelinger. Avdelingene har fem ulike lokasjoner med skolested i Tromsø, Harstad, Honningsvåg, Skjervøy og Kirkenes. Her tilbys et bredt utvalg av fagskoleutdanninger, avdelingen på Skjervøy har samlingsbaserte studier i matteknikk og prosessteknikk hvor øvrig undervisning foregår som webinar. I tillegg til undervisningsrom er skolen utstyrt med tilrettelagte praksisrom som kommer godt med til de seks fysiske samlingen elevene har i året. Fagskolen er rettet for personer med relevant fagbrev. Disse får 120 studiepoeng, og har mulighet til høyere utdanning.
Etter presentasjonene fikk vi en omvisning på huset av Gunn Bårna og Walter Skallebø – Walter er kanskje den som har jobbet lengst på huset, og har full kontroll på alt som foregår der. Da fikk vi se alt hva skolene har å tilby av utstyrs- og praksisrom. Fisk og fangst rommet var fullt av spennende utstyr, da måtte vi selvsagt ha en liten fotoshoot.
Takk for at vi fikk komme på besøk!