Møt våre traineer for 2021/22: Ilja Nikishin

Navn: Ilja Nikishin

Alder: 25 år

Utdanning: Bachelor i fiskeri og havbruksvitenskap fra UiT

Jobb: Trainee i naturbruk ved Nord-Troms VGS

Bosted: Skjervøy

Jeg bruker å si at jeg er både lærer og elev her på Nord-Troms VGS. Jeg har undervisning med VG1 Naturbruk i faget naturbasert produksjon, og på VG2 Akva underviser jeg i drift og produksjon sammen med Aleks (for å lese mer om han, klikk her: https://traineenordtroms.no/mot-vare-traineer-for-2021-22-aleksander-yttergard/). I tillegg holder jeg på med rekruttering, og litt forskjellig (typisk for en trainee, regner jeg med). Fagene er nokså praktisk orienterte, og gjennom jobben får jeg ofte være med på ut på tur og diverse action. Dét, og det at jeg får jobbe med ungdom, synes jeg er utrolig gøy. Kan vel faktisk si at jeg føler meg litt bortskjemt på jobb 😊

Jeg hadde ikke noe kjentskap til regionen når jeg søkte meg hit, så valget var utelukkende gjort av karrieremessige hensyn. Traineestillingen virket som en spennende og lærerik jobb, og en mulighet til å bygge ekte erfaring og nettverk. Etter hvert som har jeg blitt mer lokalkjent (og det jobbes enda med saken) så har jeg også blitt mer bevisst på potensialet for å jobbe videre her.

For meg så ser traineeprogrammet ut som en vinn-vinn-situasjon for arbeidsgiver og arbeidstaker. Næringslivet deltar aktivt i rekrutteringa til regionen på en måte som er veldig attraktiv for unge mennesker. Som trainee selv så føler jeg meg veldig privilegert med tanke på alt jeg får være med på – og da spesielt lederkursene med NNL. Så må jeg selvfølgelig også trekke fram at jeg har det kjempehyggelig når jeg er på jobb. Så jeg ser på dette som en utrolig positiv opplevelse både faglig og sosialt.

Jeg er veldig imponert over tettstedet Skjervøy. Befolkningsmessig er det sammenlignbart med Salangen, hvor jeg er ifra. Man er aldri mer enn 10 minutter unna «sivilisasjonen», eller enhver fasilitet man kunne tenke seg, men samtidig kan man fortsatt kjenne lukta av sjøen eller naturen hvor enn man er. Og så er Tromsø aldri mer enn en båttur unna.