Møt våre traineer for 2021/22: Frida Sol M. Svendsen

Navn: Frida Sol Meland Svendsen

Alder: 24 år

Utdanning: Master i havbruksbiologi fra Universitetet i Bergen

Jobb: Rensefisk trainee hos Lerøy Aurora AS

Bosted: Skjervøy

Når andre skal beskrive meg blir jeg ofte beskrevet som en solstråle. Jeg syns dette er en litt cheezy men treffende beskrivelse fordi jeg som regel faktisk er blid og glad og jeg har jo tross alt Sol som fornavn. På fritiden liker jeg å engasjere meg frivillig, og i de senere årene da særlig innen ulike studentorganisasjoner. Jeg driver også med dykking og fridykking og gleder meg til vi blir ferdig med korona slik at jeg kan dra på masse konserter og festivaler igjen. Selv om favorittbandet kanskje ikke akkurat tar turen til Skjervøy med det første. Regionen har derimot overraskende mye å by på, både kulturelt og særlig av naturopplevelser. 

Jeg er oppvokst på en øy i Ryfylke som er litt større i areal, men som har ca samme innbyggertall som Skjervøy. Jeg er derfor vant til å bo på en liten øy, men det var fortsatt veldig annerledes og spennende og komme til Skjervøy etter å ha studert i Bergen i 5 år. Det jeg var mest spent på var miljøet, og om det kom til å være mange andre på min egen alder der. Dette fikk jeg heldigvis avklart noenlunde på forhånd da jeg tok kontakt med tidligere Trainee på Arnøya Laks, Sigrun, og vi kom i god kontakt, slik at når jeg kom opp følte jeg at jeg allerede hadde et lite nettverk, selv om jeg kom helt alene. Etter ankomst ble jeg tatt imot i de beste hender, og det virket som at alle var glade for å få «nytt blod» til øya og stifte nye bekjentskap. Når folk spør om jeg trives, kan jeg derfor ærlig svare at jeg kun har møtt trivelige personer, og at ja, jeg trives veldig.

Utdannelsen min har jeg fra universitetet i Bergen der jeg tok det siste året av bacheloren på utveksling til James Cook University i Australia. Paradoksalt nok var på andre siden av jorden at jeg fikk øynene opp for akvakulturens store verden, og at jeg fikk en interesse for dette feltet som egentlig ligger meg ganske nært. Etter bacheloren startet jeg så på en master i biologi med retning havbruksbiologi på UiB og fullførte nå i juni 2021. 

Mens jeg satt å skrev på masteren i koronaårene 2020/2021 søkte jeg på diverse jobber. Motivasjonen var nok ikke helt på topp og det var til tider ganske traurig. I denne lille pytten av ledige stillinger (for det var ikke et hav av muligheter akkurat) merket jeg at det begynte å komme et par trainee stillinger på markedet, og ikke ante jeg hva dette «Trainee» var. Det viste jeg å være en stillingstype jeg tenkte kunne være midt i blinken for meg. En akademisk utdannet lærling. En myk start på arbeidslivet. Så fant jeg utlysningen til Lerøy Aurora – Rensefisk trainee gjennom Trainee Arena Nord-Troms som passet meg midt i blinken, og søkte med det samme!     

Jobben er jo også en del av traineeprogrammet som vi i år er så heldige at består av åtte traineer fra veldig ulike bransjer og firma. Dette skaper en god kombinasjon av folk og vi får interessante og gode diskusjoner og samtaler på samlingene med NNL, og på fritiden. Det er et faglig nettverk som også klart har blitt et sosialt et. Uansett om man er redd for å ikke bli kjent med noen på bostedet eller slikt, har man gjennom traineeprogrammet et grunnleggende sosialt nettverk uansett hvor man skulle havne, noe som føltes som en stor trygghet.