Møt våre traineer for 2021/22: Bjarne Nilsen

Navn: Bjarne Nilsen

Alder: 27 år

Utdanning: Mastergrad i elektroteknikk fra UiT

Jobb: Prosjektingeniør elkraft i Ymber Produksjon

Bosted: Storslett, Nordreisa

Jeg heter Bjarne Nilsen, født i 1994 og oppvokst i Nordreisa. Jeg gikk elektro VG1 og VG2 på Nordreisa videregående skole, deretter var jeg energimontørlærling hos Ymber, så gikk jeg påbygg til generell studiekompetanse. I 2016 begynte jeg på bachelor i elkraftsteknikk og gikk videre til master i elektroteknikk på UiT, i Narvik.

Nå er jeg en trainee som prosjektingeniør elektro i Ymber Produksjon. Her jobber jeg med forskjellige prosjekter. Til nå har jeg jobbet mest med transformatorstasjoner, noe jeg har likt. Det er tenkt at jeg skal jobbe litt med andre ting i fremtiden for å få bredere erfaring fra traineeperioden min. Jeg likte godt å starte rett in i arbeidet og jobber stort sett selvstendig, og jeg synes jeg har blitt tatt veldig godt imot.

Det var mange grunner for at denne jobben var veldig gunstig for meg. Først og fremst søkte jeg fordi det er akkurat en sånn jobb som jeg har lyst på. Jeg har jobbet i Ymber før, og vet at det er en veldig bra bedrift. Det å ha et år som trainee under beltet vil gjøre at jeg vil bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet, og ikke minst er selve erfaringen gull verdt. Å ha en traineestilling er en behagelig overgang fra studie til arbeidslivet.

Det å bo hjemme har noen fordeler. Rimeligere og bra losji, og nedskriving av studielån. Siden jeg har snøskuter her, vil det være lettere å få brukt den. Pappa har telt og båt, noe som gjør teltturer på fjellet, fisketurer på havet og båltur i fjæra til en mulighet. Til nå har vi fylt fryseboksen med sjøørret og sei, og fått reker til et par loffskiver. Vi har så vidt prøvd oss på kveite, men uten hell så langt.

Traineeprogrammet er veldig bra fordi det gir nyutdannede mulighet til å få verdifull og relevant erfaring, i tillegg til at det gjør at man blir veldig attraktiv på arbeidsmarkedet med en god referanse. Det gir arbeidsgiver mulighet til å ansette folk som allerede er innført i bedriften og som fungerte godt, om det skulle være aktuelt. Videre er traineeprogrammet til Arena Nord-Troms bra, fordi det legger opp til forskjellige aktiviteter og personlig utvikling. Det gir tilflyttere mulighet til å få seg venner gjennom traineeprogrammet.

Så langt liker jeg Nord-Troms. Her er det både skuterløype, fjord med fisk i og rekved i fjæra. Det er til og med internett her, så du kan se på så mye netflix du bare vil. Og det skal visst nok være sjømonster i Reisaelva, for de som er interessert i det.