Møt våre traineer for 2021/22: Aleksander Yttergård

Navn: Aleksander Yttergård

Alder: 24 år

Utdanning: Bachelor i Fiskeri- og Havbruksvitenskap fra Norges fiskerihøyskole

Jobb: Kontaktlærer og prosjektleder ved Nord-Troms videregående

Bosted: Skjervøy

Årsaken til at jeg søkte på stillingen var først og fremst at jeg ønsket å bli enda bedre kjent med Nord-Norge. Selv om jeg er født og oppvokst i Tromsø, følte jeg ikke at jeg hadde god nok kjennskap til områdene rundt. Dette gjaldt spesielt Nord-Troms, som jeg fikk åpnet øynene for da vi dro på ekskursjon til Skjervøy under utdanningen. Regionen er svært vakker, med en utrolige fjell og fine fjorder.

I tillegg til dette er jo mulighetene i Nord-Troms innenfor sjømatnæringen veldig store og brede. Dette er en næring jeg brenner for. Jeg ønsker å bidra til å videreutvikle den. Dermed ønsker jeg bredere kompetanse, øke kunnskapsnivået mitt og et stort nettverk. Å få bli kjent og jobbe med aktørene tenkte jeg ville være svært lærerikt og ikke minst bidra til videreutvikling innenfor sjømatnæringen. Her har stillingen levert!

Jeg kjente også på et behov for å komme meg litt ut av komfortsonen. Etter mange år med skole, føltes det riktig å prøve noe nytt et annet sted. Jeg ønsket nye utfordringer, og like etter ble trainee-stillingen utlyst. Jeg måtte bare søke.

Traineeprogramet har så langt vært utmerket. Jeg har blitt tatt så godt imot på arbeidsplassen. Læringskurven har vært bratt, men jeg føler at egenutviklingen har vært enorm. Dette bare på en og en halv måned i stillingen og i programmet.

Vi har hatt en trainee-samling til nå, og den var fabelaktig. Man blir utfordret til å reflektere rundt holdninger og forventninger til deg selv og de rundt deg. Vi har et veldig spennende opplegg fremover, og jeg ser frem til de neste samlingene med høye forventninger.

For å beskrive det enkelt så gir jeg Nord-Troms terningkast 6! Jeg stortrives på jobb, traineeprogrammet er supert, og Skjervøy er en utrolig flott plass.