Møt våre traineer for 2020/21: Stine D. Kallestad

Navn: Stine Kallestad

Alder: 25 år

Utdanning: Master i bærekraftig forretningsutvikling fra universitetet i Otago

Jobb: Trainee hos Halti Næringshage AS

Bosted: Sørkjosen, Nordreisa

Om deg selv og hvorfor du valgte å søke deg til + flytte til Nord-Troms

Jeg vil beskrive meg selv som blid og imøtekommende. Jeg trives best i sosialt lag eller på en joggetur ute i naturen. Opprinnelig er jeg fra Lier, men jeg flyttet til Nordreisa i august 2020 for å jobbe som trainee i Halti Næringshage.

Når jeg begynte å søke etter jobb hadde jeg nylig kommet hjem fra en positiv studieopplevelse i New Zealand. Å utdanne seg i utlandet gav et stort læringsutbytte, og var helt klart en unik livserfaring som jeg ikke ville vært for uten. Jeg var derfor positivt innstilt til tanken på å finne en jobb utenfor Østlandet.

I søken etter jobb fant jeg raskt ut at traineestillinger var svært attraktivt for meg. Personlig så jeg etter jobber relevant for utdanningsløpet jeg hadde tatt, med et engasjerende arbeidsmiljø som var tilrettelagt med oppfølging i begynnelsen. Jeg søkte på stillinger som skulle bli starten på en arbeidskarriere innen næringsutvikling og bærekraftig forretningsvirksomhet, med rom for både faglig og personlig utvikling. En av disse stillingene var hos Halti Næringshage.

Halti Næringshage jobber med prosjektledelse og næringsutvikling, og bistår ulike aktører i Nord-Troms med rådgivning og kompetanseheving. Da jeg fikk tilbudet om en traineestilling hos dem var det liten tvil om at jeg skulle takke ja til stillingen. Valget om å flytte til Nord-Troms ble derfor veldig enkelt.

Hva liker du best med Nord-Troms så langt?

Nord-Troms har møtt meg med entusiasme og vist en åpen og imøtekommende kultur. En av tingene jeg fryktet mest ved å flytte til Nord-Troms var manglende nettverk på min alder. Den frykten forsvant fort. På bygget er det en god aldersfordeling, og i kontorlandskapet jeg sitter er det spesielt mange på min alder. Jeg har dermed blitt kjent med flere nye mennesker som jeg trives svært godt med.

Jeg må også skryte av det jeg vil kalle ubeskrivelige vakre naturomgivelser her i Nord-Troms, da også bare et steinkast unna dørstokken. Selv om man ikke er fjellgeita selv, er det likevel utrolig givende å gå på tur i området nettopp fordi omgivelsene er så spektakulære. Området er helt ideelt for de som elsker naturen og de som nyter en tur i ny og ne.

Imidlertid er den største roten til min trivsel her i Nord-Troms knyttet til jobben som trainee i Halti Næringshage. Jeg blir daglig gitt mye tiltro og muligheter til å ta del i spennende prosjekter. Det blir også ekstra givende når jeg får prosjektlederansvar for prosjekter jeg aldri trodde jeg skulle få ta del i da jeg først startet jobbsøkingen. Halti Næringshage jobber også tverrfaglig med et stort nettverk i Nord-Troms, som gjør at jeg har fått jobbe med utrolig mange dyktige mennesker, både internt i selskapet og i regionen for øvrig. Tiltroen jeg daglig blir gitt på arbeidsplassen gir økt motivasjon og jeg føler på en faglig og personlig utvikling som jeg ikke forestilte meg var mulig så tidlig i karrieren.

Avslutningsvis kan det nevnes at jeg føler meg utrolig privilegert som har blitt gitt denne muligheten i en tid hvor det stadig blir mer krevende å komme inn på arbeidsmarkedet blant unge og nyutdannede. Jeg forteller ofte min nærmeste om hvor utrolig heldig jeg har vært.