Hvalsafari med Trainee Arena Nord-Troms

Et absolutt must å gjøre når man er i Nord-Troms på vinterstid er å dra på hvalsafari. I det silda ankommer Nord-Troms rundt oktober/november kommer også en rekke hval, hovedsakelig knølhval og spekkhoggere.

Dette er selvfølgelig noe som Trainee Arena Nord-Troms måtte oppleve! Vi booket oss derfor tur med en erfaren guide og tok turen ut tirsdag 5. januar. Som bestilt fikk vi se en rekke knølhval og det ble en magisk dag på havet. Det er vanskelig å beskrive en slik opplevelse med ord så vi har derfor samlet høydepunktene i en video nedenfor.

Guiden vår var veldig profesjonell og veldig opptatt av å ikke forstyrre dyrene, noe som føltes veldig betryggende. Vi ville se, men selvfølgelig ikke på dyrenes bekostning. Og det viste seg at om båten sto i ro i nærheten av hvalen, så kom de selv nærmere – de er veldig nysgjerrige.

Funfacts om knølhvalen (som vi så): knølhvalen kan være alene eller i en liten flokk.Knølhvalen viser nesten alltid halefinnen når den dykker. Gjennomsnittslengden til voksne dyr er 14 meter og de veier da rundt 40 tonn. Forventet levealder på knølhval er ca 50 år. Knølhvaler er generelt nysgjerrige på ting som dukker opp i området deres.

Takk for turen, det var utrolig gøy!