Hundesledetur!

13. januar var det tid for en ny sosial aktivitet med traineene, og denne gangen var det hundesledetur som stod for tur!

Da vi ankom flotte Reisadalen hos Kennel Riverland Husky ble vi godt tatt imot av Tom Einar og hans glade og energiske Alaska huskys. Tom Einar ga oss innføring i hvordan vi skulle bruke hundesleden på en sikker måte spesielt med fokus på hvordan du bremser og stopper, samt kommunikasjon med hundene.

Etter praktisk informasjon og en kjapp tur i garderoben for å skifte til rett bekledning var vi klare til å kjøre hundesledene selv. Vi fikk tildelt hver vår slede med to traineer og seks hunder, hvor en av oss fikk kjøre og den andre satt på. Hundene var ekstremt energiske, og det var mildt sagt overtenning blant hundene før vi satt i gang.

Etter en times kjøring ankom vi lunsjstedet, og kunne nyte en kopp bålkaffe og varm lunsj. Det ble mange fine samtaler, hvor Tom Einar delte mange gode lokale historier.

Etter lunsjen byttet vi sjåfør, og kjørte tilbake til kennelen. Underveis i sledeturen kunne vi nyte store mengder snø og fantastiske kjøreforhold. Det bør nevnes at ingen av trainee veltet hundesleden! Noe vi er meget stolte over! Etter endt tur var både hunder og traineer slitne, da var det ekstra digg å kose med hundene i hundegården, og her var det mye kjærlighet å få<3

Kort oppsummert så var dette en skikkelig kul aktivitet, og en superfin dag med utfordringer, mestring, glede og kos! Det var ingen tvil om at hundene var en del av familien til Tom Einar og de virkelig elsker mennesker og kos.