Hils på Magnus!

Navn: Magnus Nygaard

Alder: 30

Opprinnelig fra: Arnøya i Skjervøy kommune.

Utdanning: Fiskerikandidat (master i fiskeri og havbruksvitenskap med fordypning i havbruk)

Jobb: Kvalitetsleder hos Arnøy Laks AS

Bosted: Tromsø for øyeblikket, men skal tilbake til Nord-Troms.

Hei!

Eg e fra Lauksletta på Arnøya i Skjervøy kommune. Sia det e litt begrensa med utdanningsmuligheta ute på øya måtte eg ta turen ut i den store verden og havna først på Skjervøy kor eg overraskende nok gikk naturbruk og akvakultur på VGS.

Etter litt meir skolegang, førstegangstjeneste og jobbing tenke eg at eg måtte ha litt meir faglig bagasje og tok turen videre til Tromsø og UIT. Planen va å kun bli 5 år, men så rauk eg på en anna Nord-Tromsing og oppholdet her blei forlenga.

Heldigvis ønske heller ikke ho å være del av frafløttingsstatistikken så om ikke så alt for lenge pakke vi snippsekken med katt, høns og unga og vende nasn tilbake til Nord-Troms.

Eg begynte som kvalitetsleder for Arnøy Laks AS i juni. Da stillinga dukka opp tenkte at eg ikke kunne la sjansen gå fra meg og søkte. Eg fikk jobben og tenkte at no va første steg i vendereisen på plass. Det va en av hovedgrunnan til at eg søkte. En anna grunn e at det e familiebedrifta eg e vokst opp i og som har sitt hovedsete på min hjemplass. Bedrifta e som de fleste andre her i nord avhengig av ung arbeidskraft og tenke det e en bonus at frafløttera kommer tilbake.

Jobben går ut på å holde kontroll på bedriftens kvalitetssystema, sertifiseringer, de ansattes kurs m.m og er ganske variert.

Traineeprogrammet virke som en kreativ og nærmest nødvendig inngangsport for å rekruttere og ikke minst integrere nye unge til regionen samtidig som en får mulighet til å bygge nettverk og utvikle seg sjøl.

Nord-Troms har alltid vært en del av meg og min identitet og har egentlig ikke sedd for meg å bli værans andre plassa. Mens eg bor i Tromsø, e hodet i et slags limbo kor eg nærmest kun går og vente på å fløtte tilbake.

Unne alle å få oppleve Nord-Troms og få kjenne på det å være en ressurs i stedet for «å bare være en i mengden», som en fort kan gjøre i større bya. Det forventes og litt av folk som bor eller fløtte til bygda for at samholdet skal bli best mulig for andre og seg sjøl. Gjør deg sjøl til en ressurs for deg sjøl og andre.