Derfor trives Ragnhild med å jobbe i havgapet

Jobb: Kvalitetsleder i Arnøy Laks AS
Navn: Ragnhild Bergset Elvestad
Alder: 28 år
Bosted: Storslett og Arnøya

Om deg, jobben din og hvorfor du trives med å bo i Nord-Troms:
Jeg er født og oppvokst i Nord- Troms, men det er først etter at jeg fikk denne jobben og flyttet tilbake, at jeg begynte å se for meg et liv her. Jeg hadde før dette bodd over 7 år i Tromsø, samt studert noe i utlandet. Jeg trodde lenge at jeg ønsket meg et liv nærmere storsamfunnet enn det jeg har nå. 

Jobben min hos Arnøy Laks AS er passelig krevende, faglig utfordrende, jeg utvikler meg og jeg har stor frihet i arbeidshverdagen min. Jeg er med på å utvikle en nøkkelbedrift i Nord- Troms; en hjørnesteinsbedrift uti havgapet med rundt 100 ansatte. Og jeg får gjøre dette mens jeg bor litt lenger uti havgapet, omgitt av en natur som kan ta pusten fra mildt sagt hvem som helst. Når dette er sagt, har Nord- Troms en sentral og usentral beliggenhet. Det er relativt enkelt å reise på møter og turer til Tromsø, Bodø, Oslo og Trondheim. Det er kort vei til for eksempel ski- og feriesenter og vi har et rikelig tilbud av både handel og kultur i området, samtidig som den usentrale beliggenheten sikrer oss urørt, vill og vakker natur. Vi har førsteklasses kino og en scene som innimellom gjestes av nasjonale artister, komikere og andre kulturtilbud. Tilbudet er kanskje ikke like varierende som i byen, men det er nærmere. Og vi som bor her setter pris på det vi har.

Og kanskje er det nettopp det jeg liker aller mest med å bo her. Livet i Tromsø var enkelt; jeg bodde i en liten blokk, med lysløypa i bakgården og butikker rett rundt hjørnet. Men jeg kjente jo nesten ingen naboer og kunne gå uforstyrret på butikken. Først når jeg nå bor i et lite lokalsamfunn forstår jeg hvor ensomt det egentlig var. Her har jeg en plass. Det betyr noe at jeg møter på landsbymøtet, at jeg tenner lyset i akkurat dette huset, kjøper en kopp kaffe på kafeen, handler nye joggesko på akkurat den sportsbutikken. Og alt er så enkelt her! Butikkene er mindre og selger det vi trenger. Jeg bor ski in- ski out og kan kjøre urørt pudder fra fjelltoppen og nesten helt til husdøra. Rushtrafikk eksisterer ikke. Du kan faktisk gå på uanmeldt besøk til venner. Du kan møte på jobb i ullgenser, eller du kan følge trendene. Du kan være akkurat den du er, sambygdingene dine er bare glad for at du er du og at du er her. Derfor trives jeg så godt i Nord- Troms, og derfor blir jeg boende også.